Kirkkolaulu

KIRKKOMUSIIKKI SEURAKUNNASSA 

Tervetuloa mukaan seurakunnan kirkkomusiikkitoimintaan! Jokaiselle, jota kirkkomusiikki kiinnostaa, suodaan mahdollisuus laulaa ja oppia kirkkomusiikista lisää. Seurakunnassamme on tarjolla kahdentasoista kirkkomusiikkiopetusta: kirkkolaulupiirejä ja kirkkokuorotoimintaa. 

Lappeenrannan kirkkolaulupiiri toimii matalan kynnyksen periaatteella. Kirkkolaulupiiriin voi tulla kuka vain laulamisesta kiinnostunut. Mukaantulo ei edellytä toimintaan sitoutumista, vaan mukana voi olla juuri silloin kun se itselle sopii. Piiriä vetää kanttori Maria Verikov. 

KIRKKOLAULUPIIRI

kokoontuu sunnuntaisin liturgian ja kirkkokahvien jälkeen, n. klo 12.15. 

Su 18.10. Pyhiinvaeltajan lauluja

Su 15.11. Maria kertoo kirkkomusiikin teologiasta

Su 13.12. Ortodoksisia joululauluja

 

 

Kirkkolaulupiirejä selvästi tavoitteellisempaa työtä tehdään kirkkokuoroissa. Kirkkomusiikki on olennainen osa jumalanpalvelusta. Siksi kirkkokuoron laulun tulee olla hyvin harjoiteltua, ja sen tulee pyrkiä korkeatasoisuuteen. 

Kuorotoimintaan mukaan pyrkivillä tulee olla halu sitoutua toimintaan sekä valmius oppia laulamaan moniäänistä kuoromusiikkia. Tästä syystä kuoroon otetaan uusia jäseniä vain laulukokeen kautta. Kokeessa testataan onko laulajalla edellytyksiä oppia laulamaan kirkkokuorotoiminnan vaatimalla tavalla. 

Kirkkokuoroon mukaan haluavia pyydetään ottamaan yhteyttä seurakunnan kanttoreihin. Suomenkielisestä kirkkomusiikkitoiminnasta vastaa Maria Verikov, kirkkoslaavinkielisestä Tatiana Mäkelä. 

 

KIRKKOKUOROLAISILLE:

SYKSY 2020 

 

HARJOITUKSET 

Lappeenranta 

Yhteiskuoroharjoitus sopraanot maanantaisin 21.9., 5.10., 19.10., 2.11., 16.11 ja 30.11. /muut äänet 31.8., 28.9., 12.10., 26.10., 9.11. ja 23.11.  klo 18 

Slaavinkielisen kuoron harjoitus tiistaisin klo 18 

 

 

Imatra  

Yhteiskuoron harjoitus tiistaisin klo 18 1.9. alkaen.

Slaavinkielisen kuoron harjoitus maanantaisin klo 18 

 

Kuoroharjoitukset alkavat viikolla 36.  

7.9. ja 8.9., 14.9. ja 20.10. ei ole kuoroharjoituksia millään kuorolla.

Syksyn harjoituskausi päättyy 15.12. 

  

Kuoroharjoitusaikatauluihin tulee muutoksia. Suomen- ja slaavinkieliset harjoitukset pidetään jatkossa eri päivinä. Näin varmistetaan, että sekä suomen- että slaavinkielisille palveluksille on riittävästi harjoitteluaikaa. Jatkossa yhteiskuoro kokoontuu edelleen Lappeenrannassa maanantaisin ja Imatralla tiistaisin. Slaavinkielinen kuoro kokoontuu puolestaan Lappeenrannassa tiistaisin ja Imatralla maanantaisin.  

Varsinainen oppiminen tapahtuu nimenomaan kuoroharjoituksissa. Kanttori opettaa, ohjaa, hioo ja kannustaa kuorolaisiaan harjoituksissa, sillä jumalanpalvelus ei ole oppimistilanne. Siksi kirkossa laulamassa käyviltä kirkkokuorolaisilta edellytetään sitoutumista, ja kuoroharjoituksissa käymistä.  

  

JUMALANPALVELUKSET 

Toistaiseksi kanttori laulaa yksin tai yhdessä lukijan kanssa kaikissa jumalanpalveluksissa.

Lappeenrannan yhteiskuoroharjoitukset alkavat klo 17 ehtoopalveluksella. Kuorolaisia kannustetaan lempeästi käymään näissä ehtoopalveluksissa. Arkipäivän palvelukset ovat kirkon perustoimintaa, sen hengitystä, ja niissä laulettavat tekstit avaavat kauniilla tavalla kalenteripäivän pyhän ja viikonpäivän muiston sanomaa. Palvelus kestää n. 30min ja se toimitetaan usein maallikkopalveluksena eli ilman pappia. 

 

  

 

Jos jotakin jäi epäselväksi, saa ottaa yhteyttä!

Maria Verikov

maria.verikov@ort.fi

040 1698 676

Saa ottaa yhteyttä myös WhatsAppilla

Tatiana Mäkelä

040 685 8592 tai 040 846 2899