Kirkkolaulu

KIRKKOMUSIIKKI SEURAKUNNASSA 

Tervetuloa mukaan seurakunnan kirkkomusiikkitoimintaan! Jokaiselle, jota kirkkomusiikki kiinnostaa, suodaan mahdollisuus laulaa ja oppia kirkkomusiikista lisää. Seurakunnassamme on tarjolla kahdentasoista kirkkomusiikkiopetusta: kirkkolaulupiirejä ja kirkkokuorotoimintaa. 

Lappeenrannan kirkkolaulupiiri toimii matalan kynnyksen periaatteella. Kirkkolaulupiiriin voi tulla kuka vain laulamisesta kiinnostunut. Mukaantulo ei edellytä toimintaan sitoutumista, vaan mukana voi olla juuri silloin kun se itselle sopii. Piiriä vetää kanttori Maria Verikov. 

Kirkkolaulupiirejä selvästi tavoitteellisempaa työtä tehdään kirkkokuoroissa. Kirkkomusiikki on olennainen osa jumalanpalvelusta. Siksi kirkkokuoron laulun tulee olla hyvin harjoiteltua, ja sen tulee pyrkiä korkeatasoisuuteen. 

Kuorotoimintaan mukaan pyrkivillä tulee olla halu sitoutua toimintaan sekä valmius oppia laulamaan moniäänistä kuoromusiikkia. Tästä syystä kuoroon otetaan uusia jäseniä vain laulukokeen kautta. Kokeessa testataan onko laulajalla edellytyksiä oppia laulamaan kirkkokuorotoiminnan vaatimalla tavalla. 

Kirkkokuoroon mukaan haluavia pyydetään ottamaan yhteyttä seurakunnan kanttoreihin. Suomenkielisestä kirkkomusiikkitoiminnasta vastaa Maria Verikov, kirkkoslaavinkielisestä Tatiana Mäkelä. 

  

JUMALANPALVELUKSET 

Toistaiseksi pienryhmä huolehtii kirkkolaulusta kaikissa jumalanpalveluksissa.

Lappeenrannan yhteiskuoroharjoitukset alkavat klo 17 ehtoopalveluksella. Kuorolaisia kannustetaan lempeästi käymään näissä ehtoopalveluksissa. Arkipäivän palvelukset ovat kirkon perustoimintaa, sen hengitystä, ja niissä laulettavat tekstit avaavat kauniilla tavalla kalenteripäivän pyhän ja viikonpäivän muiston sanomaa. Palvelus kestää n. 30min ja se toimitetaan usein maallikkopalveluksena eli ilman pappia. 

 

  

 

Jos jotakin jäi epäselväksi, saa ottaa yhteyttä!

Maria Verikov

maria.verikov@ort.fi

040 1698 676

Saa ottaa yhteyttä myös WhatsAppilla

Tatiana Mäkelä

040 685 8592 tai 040 846 2899