Lapset ja nuoret

LAPSET

Tervetuloa seurakunnan kerhoihin Lappeenrantaan ja Imatralle!

Kerhot alkavat syyskuun ensimmäisellä viikolla.

Tänä syksynä seurakunnassamme starttaa kahdenlaisia lapsille suunnattuja kerhoja. Molemmat kerhot toimivat ortodoksisessa hengessä ja läheisessä yhteistyössä seurakunnan työntekijöiden kanssa. Tämä tarjoaa lapsille erinomaisen mahdollisuuden oppia omasta kirkosta mukavan tekemisen kautta. Kerhot ovat seurakunnan jäsenille ilmaisia.

Lastenkerhot on tarkoitettu 3-6-vuotiaille lapsille. Kerhossa askarrellaan ja leikitään. Imatran kerhon vuositeemana jatkuu tänä vuonna luonnonsuojelu ja kirkkovuoden tapahtumat. Imatran lastenkerhoa ohjaa tuttuun tapaan Sanna Montonen ja Minna Karhapää. Lappeenrannan lastenkerhon ohjaajana aloittaa Olga Schönberg.

Sinapinsiemenkerhot on tarkoitettu alakouluikäisille eli 7-12-vuotiaille. Kerhoissa askarrellaan, leikitään ja liikutaan. Sinapinsiemenkerhoa vetää Imatralla Tamara Uliashova ja Sofia Bardinova ja Lappeenrannassa Emilia Kankaanpää.

Kerhot kokoontuvat seuraavasti:

LAPPEENRANTA

Seurakuntasali

Ma klo 16.30-17.30 lastenkerho

Ke klo 16-17 sinapinsiemenkerho

IMATRA

Seurakuntatalon kerhohuone

Ti klo 18-19 lastenkerho

Ke klo 16.30-17.30 sinapinsiemenkerho

Imatran lastenkerhon syksyn 2019 ohjelma

1.10               Etsivä löytää peli (löytyy ortoboxista) + mittarimato (ja mahdollisesti sudenkorento)askartelu

8.10               Nooan arkki ja aiheeseen liittyvää puuhaa

15.10             Ikoni

22.10             SYYSLOMA

29.10             Karjalan valistajat; ortoboxista lego powerpoint Arseni Konevitsalaisesta. Lopuksi isänpäiväaskartelun tekoa.

5.11.              Enkelit; enkelipiparien paistoa ja muuta enkeliaiheista puuhaa

12.11.            Joulupaasto lähestyy; paastokalenterin aloitus seinälle ja jatketaan sitä joka kerta jouluun asti ja oma paastokalenteri kotiin

19.11             Jumalansynnyttäjän Neitseen Marian temppeliin tuominen; ikoniaiheinen värityskuva.

Lisäksi lautapelipäivä.

26.11.            Tuohus ja sen merkitys

3.12               Pyhän Nikolaoksen päivä ja siihen liittyvä askartelu. Joulujuhlaan esityksen harjoittelua

10.12             pelinappuloiden maalausta, joululauluja? Esityksen harjoittelua

17.12.            Paastokalenteri valmis, jouluevankeliumin tapahtumat. Joulupeli kotiin ( + edellisellä kerralla              maalatut pelinappulat )

29.12.            Seurakunnan joulujuhla

Kerhotoiminta pyörähtää käyntiin syyskuun ensimmäisellä viikolla. Lisätietoja saa seurakunnan nettisivuilta ja soittamalla allekirjoittaneelle.

Oikein lämpimästi tervetuloa mukaan!

NUORET

Instagram: @ortnuoret_lpr

Toiminta on tarkoitettu yläkoululaisille ja sitä vanhemmille

Tulevia tapahtumia:

la 28.9. klo 13.30 tutustuminen Ilmailumuseoon

la 26.10. klo 18.30 Lpr srk-salissa nuortenpiiri

la – su 23.-24.11. Nuorten viikonloppu Imatralla

Lisätietoja isä Andreilta (0400 411 923)

KRISTINOPPILEIRI

Lappeenrannan ortodoksinen seurakunta järjestää vuoden 2020 kesällä kristinoppileirin yhteistyössä Kotkan ja Haminan ortodoksisten seurakuntien kanssa. Leiripaikkana tulee olemaan Kotkan seurakunnan Ristiniemen leirikeskus .

Leiri alkaa lauantaina 27.6.2020 ja päättyy seuraavan viikon lauantaina 4.7. Varsinainen päätösliturgia pidetään sunnuntaina 5.7.  Leirimaksu on 80 euroa, joka peritään vasta leirin jälkeen.

Seurakunnan jäsenille lähetetään ilmoittautumiskaavake, jonka pyydän täyttämään huolella ja palauttamaan kirkkoherranvirastoon tai suoraan seurakunnan papille tai kanttorille vuoden 2019 loppuun mennessä. Mikäli syystä tai toisesta leirikirjettä ei ole tullut, niin tällöin on pitää ottaa yhteyttä isä Andreihin.

Sunnuntaina 24.11. pidetään leiri-info Imatralla (Vuoksenniskantie 3) klo 10 jälkeen alkavan liturgian jälkeen. Samanlainen info pidetään  8.12.  Lappeenrannassa (Kristiinankatu 7) klo 10 alkavan liturgian jälkeen. Leiri-infot pidetään seurakuntasaleissa ja niitä edeltää yhteiset kirkkokahvit. Toivon, että pääsette mukaan jompaan kumpaan tapahtumaan. Kotkassa info pidetään kevätpuolella.

Kaikissa kysymyksissä pyydän ottamaan rohkeasti yhteyttä suoraan minuun  (andrei.verikov@ort.fi  p. 0400-411923) tai seurakunnan virastoon. Yksityiskohtaisempia tietoja leiristä, kuten tarvittavista tavaroista ja aikatauluista tullaan lähettämään myöhemmin keväällä.