NAISTEN MONIKIELINEN KAHVIKERHO

Tapahtuman päivämäärä:
Tapahtumapaikka:

Tervetuloa naisten monikieliseen kahvikerhoon! Ensimmäinen kokoontuminen la 12.10. klo 15 Lappeenrannan seurakuntasalilla.

Kerhon tavoitteena on tuoda yhteen seurakuntamme naisia kieleen tai kansallisuuteen katsomatta. Seurakuntamme jäsenissä on ainakin suomen- venäjän- ja kreikankielisiä naisia, varmasti äidinkielenään muitakin kieliä puhuvia. Mikään kieli ei ole este kerhoon tulemiselle, vaan päinvastoin: mitä suurempi kielten paljous, sen mahtavampi riemu! Kerhon puuhanaisista löytyy suomen, venäjän, ruotsin ja englannin taitajia. Lisäksi puhumme myös hieman kreikkaa ja espanjaa. Kerhossa kukaan ei siis varmasti jää vaille ymmärtäjää.

Kerho on rajattu vain naisille siksi, että toivomme tällaisen ympäristön tarjoavan alustan luottamukselliselle ja vapautuneelle keskustelulle nimenomaan naisen elämän iloista ja suruista. Yksi kerhon tavoitteista onkin tarjota kerholaisille vertaistukea ruuhkavuosien työ- ja/tai perhetilanteiden kanssa painiskeleville.

Kerhomme on nimenomaisesti kahvikerho siitä syystä, että kokoontumisiin kuuluu aina kahvittelu rennosti hyvässä seurassa. Kahvittelun lisäksi kerhossa on jokaisella kerralla jokin teema. Ensimmäisellä kerralla ohjelmasta vastaa Kirsi Rovio, ja suunnitelmissa on kerätä läsnäolijoilta ideoita ja ajatuksia. Toisiimme tutustumisen lisäksi kokoontumisen teemana on ”Kaikki mitä olet koskaan halunnut kysyä naisteologilta”. Kysymyksiin vastaavat teologian maisterit uskonnonopettaja Kirsi Rovio ja kanttori Maria Verikov. Lapset saa ottaa kerhoon mukaan, joten kenenkään ei tarvitse jäädä kerhosta pois lastenvahdin puuttumisen vuoksi.

 

Syksyn 2019 kokoontumiset

La 12.10. klo 15-17 Lappeenrannan ortodoksisella seurakuntasalilla (Kristiinankatu 7)

La 7.12. klo 15-17 Lappeenrannan ortodoksisella seurakuntasalilla

 

Kerhon päätyttyä klo 17 alkaa viereisessä Jumalansynnyttäjän suojeluksen kirkossa iltapalvelus eli vigilia, johon kerholaisia kannustetaan myös osallistumaan. Noin 90 minuuttia kestävässä jumalanpalveluksessa aika tuntuu ikään kuin pysähtyvän. Hämärä kirkko tuohusten valaisemine ikoneineen ja holveissa hiljaa kaikuvine rukouksineen tuo maailman kiireissä ravaavan ihmisen elämään paljon kaivatun hengähdystauon. Vigiliapalveluksesta voi myös niin halutessaan lähteä kesken pois.

« Tapahtumat